Fostul internaţional englez, Rio Ferdinand, în vârstă de 38 de ani, va începe o carieră în box, informează Daily Telegraph.

Căpitan în trecut la Manchester United, Ferdinand s-a declarat în nenumărate rânduri un mare fan al boxului. După ce s-a retras din fotbal, şi-a dedicat timpul liber sportului cu mănuşi şi analizelor sportive de la Sky Sports. Rio Ferdinand a declarat că boxul l-a ajutat să treacă peste decesul soţiei sale, Rebbeca Ellson, care s-a stins în urmă cu doi ani. Rebbeca fusese diagnosticată cu cancer la sân, conform mediafax.ro.

Curtis Woodhouse, în trecut golgheter al echipei Sheffield Wednesady, a urmat şi el calea boxului după ce s-a retras din fotbal, iar în 2012 a devenit campion naţional la categoria uşoară. Woodhouse i-a transmis un mesaj lui Ferdinand după ce a aflat că acesta intenţionează să urce în ring: “Va fi supus unei presiuni uriaşe, dar orice e posibil în box.”

Ca jucător de fotbal, Ferdinand a cucerit 14 trofee alături de Manchester United, acestea fiind: Liga Campionilor, Premier League de şase ori, Cupa Angliei de două ori, Supercupa Angliei de patru ori şi Campionatul Mondial al Cluburilor