Labbox, o companie din Kosovo care produce kituri (blocuri) electronice prin care copiii pot învăța disciplinele STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematică), targetează 200.000 de euro pe platforma de crowdfunding SeedBlink.

Întreaga rundă de finanțare este de 450.000 de euro și este condusă de South Central Ventures, fond care investește 250.000 de euro. Aceasta este cea de-a doua finanțare a South Central Ventures în Labbox – fondul a mai investit 300.000 de euro în 2020.

Banii vor fi investiți pentru ca Labbox să se extindă pe piețele din România și Bulgaria, pentru a testa cererea din mai multe țări europene, pentru a ajunge la un venit recurent lunar de 20.000 de euro, pentru a finanța creșterea echipei și crearea și lansarea de produse noi. Compania a început să testeze piața din România și pe cea din Bulgaria pentru a genera interes și are în plan să se lanseze oficial la începutul 2022. Compania are deja 5.000 de lead-uri din zona balcanică (800 din România), potențialii clienți urmând să își primească produsele odată cu această rundă de finanțare.

Labbox, o companie care îmbină producția de jucării cu educația și electronica, a fost lansată în 2017 de către Arta Shehu Zaimi (director executiv) și Fiona Shehu (director operațional) – două surori pasionate de tehnologie din Kosovo – împreună cu Glenn Noble, director tehnic cu experiență de 30 de ani în design hardware și producție. Cele două surori au fondat în 2015 jCoders Academy, cea mai mare școală privată de programare din Kosovo, care a ajuns la 45 de angajați și care s-a extins și în Albania.

Compania produce blocuri electronice prin care copiii între 8 și 15 ani pot învața acasă programare, matematică, inginerie, electronică și mecanică în baza unui abonament lunar.