Smart Cities Days 2021, cel mai important eveniment de promovare și comunicare în domeniul orașelor inteligente, va avea loc săptămâna viitoare, pe 25, 26 și 27 mai. Evenimentul se află la cea de-a doua ediție, face parte din seria Dezbaterilor Smart Cities (ediția a XIII-a), și beneficiază de participarea factorilor de decizie la nivel național și local.

Timp de trei zile, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale vor discuta despre proiecte, nevoi și soluții, împreună cu furnizori de sisteme inteligente pentru energie, infrastructură, rețele, gestionarea datelor, mobilitate urbană, servicii publice etc. Companii relevante din domeniul soluțiilor smart city, participă la acest eveniment.

Prima zi, 25 mai, este dedicată discuțiilor despre emobilitate și mediu

Creșterea calității aerului este o necesitate stringentă pentru cetățeni și trebuie să facă parte din strategia oricărui primar. De aceea, electromobilitatea este una dintre soluțiile importante și se adresează atât transportului public, cât și celui individual. Participanții vor discuta despre cât de pregătită este industria energetică pentru adoptarea la scară largă a vehiculelor electrice, ce insfrastructură de încărcare a există, care este perspectiva consumatorului etc.

De asemenea, tot în prima zi vor fi abordate subiecte de maximă actualitate cu privire la distribuția inteligentă a gazelor și a energiei electrice, despre cum utilizarea tehnologiei poate determina dezvoltarea durabilă a orașelor și folosirea înțeleaptă a resurselor. Care este rolul Primăriilor pentru asigurarea reducerii consumului de energie și pentru reducerea poluării, ce soluții există pentru monitorizarea inteligentă a consumului de gaze și electricitate, dar și cum vor fi stimulați cetățenii să devină prosumatori sunt întrebări la care se va răspunde în această zi.

Cea de a doua zi a Smart Cities Days 2021, 26 mai, este dedicată soluțiilor de digitalizare

Cea de a doua zi a Smart Cities Days 2021, 26 mai, este dedicată soluțiilor de digitalizare necesare administrației și cetățenilor, dar și schimbărilor pe care le poate genera inteligența artificială în beneficiul cetățenilor, într-o perioadă de provocări multiple. Cum va ajuta noua generație IoT și de comunicații 5G serviciile oferite cetățenilor? Ce soluții pot fi dezvoltate în baza acestor date? Ce orașe care au pus datele la dispoziție și ce au obținut? Ce nevoi pot fi adresate cu costuri reduse? Ce surse de finanțare avem la îndemână? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care paneliștii vor găsi răspunsuri.

Ultima zi, 27 mai, este dedicată inovării pentru orașe inteligente și viitor

Ultima zi, 27 mai, este dedicată inovării pentru orașe inteligente și viitor. Va veni cu o colecție de soluții accesibile la îndemâna edililor, gata pentru a fi implementate cu costuri reduse și rezultate dovedite. Aceasta zi este deschisă tuturor furnizorilor de soluții dedicate modernizării administrației publice a orașelor, pentru o mai bună interațiune între funcționari și cetățeni, pentru furnizarea unor servicii publice de calitate, rapide și fără birocrație, pentru creșterea calității vieții din orașe, pentru atragerea de turiști și investitori.

Moderatorul general al evenimentului Smart Cities Days 2021  este Marius Bostan, antreprenor, inițiator RePatriot și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, care a declarat: ”Tehnologia se dezvoltă foarte rapid și este o sursă formidabilă de dezvoltare economică pentru edilii inteligenți. Un oraș inteligent este de ajutor companiilor să se dezvolte, aduce bunăstare cetățenilor care se pot conecta în mod cât mai sigur fără teamă că intimitatea le este afectată sau datele lor sunt folosite de răufăcători. Cu cât mai repede primarii și guvernul vor înțelege cu adevărat forța tehnologiei cu atât mai repede România va deveni mai bună mai inteligentă”

Detaliile despre agenda Smart Cities Days 2021 pot fi găsite accesând https://concordcom.ro/smart-cities-days-2021/in

Evenimentul se desfășoară în format hibrid și va fi transmis live pe rețelele sociale. Prima ediție a acestui Eveniment a avut loc anul trecut și a totalizat 16 ore de transmisii live, peste 90.000 vizualizări. Au participat 55 de  vorbitori invitați, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, precum și ai mediului de afaceri.

Dacă doriți să participați în public, online, să puteți adresa întrebări invitaților, sau dacă doriți să aveți o prezentare în una din zile, puteți trimiteți solicitare la office @ concordcom . ro

Parteneri media: GoodNews.ro, Newsweek.ro

Despre organizatorii evenimentului

În ultimii 4 ani, Concord Communication împreună cu partenerii săi Repatriot și Fundația Națională a Tinerilor Manageri, au desfășurat o amplă campanie de conștientizare a importanței tehnologiei pentru: eficientizarea activităților, dezvoltarea locală și națională, pentru sănătate, salvarea vieților, dezvoltare economică, culturală, pentru turism, mediu, transport, energie, bună funcționare a administrației și alte verticale importante pentru o Românie mai bună. Rezultatele de până acum ale acestei campanii le detaliem mai jos:

  • 12 conferințe aplicate sub denumirea Dezbaterile Smart City care au pus la lucru împreună peste 1800 de participanți, experți din administrație, companii de tehnologie, startup-uri, invitați internaționali, primari, viceprimari, city manageri, consilieri și alte persoane interesate
  • Promovarea proiectului Alba Iulia Smart City-peste 100 de soluții smart testate și implementate, un loc de inspirație, inovare și speranță pentru ca tehnologia inteligentă să lucreze pentru oameni
  • 3 ediții Ghidul Solutiilor Smart City ca suplimente specializate editate împreună cu revista Newsweek pentru popularizarea soluțiilor, care au fost transmise către 300 dePrimării de orașe
  • Fiecare eveniment este urmat de transmiterea către administrația locală a unui Newsletter care înglobează concluziile și soluțiile prezentate în cadrul acestuia, precum și preluarea în publicația GoodNews.ro a declarațiilor participanților din paneluri.
  • Sute de apariții în presa scrisă, radio, televiziune și în media on-line
  • Impact de peste 5 milioane de urmăritori în rețele sociale pentru evenimentele și intervențiile noastre
  • emisiune săptămânală Smart City de 12 episoade cu exemple și explicații, difuzată la Realitatea TV, care s-a bucurat de un rating deosebit de bun, cu reluări și preluări
  • Participări extraordinare cu intervenții remarcabile din partea companiilor de comunicații și tehnologie, miniștri, secretari de stat, premierul României, profesori, primari, city manageri, directori, experți români și internaționali
  • comunitate importantă care crede în principiile etice care ar trebui să guverneze dezvoltarea tehnologică, pentru că tehnologia este doar un instrument care să facă viața mai bună românilor.

Evenimentele oganizate pot fi accesate AICI

https://goodnews.ro/category/smart-cities/