Revista Newsweek organizează pe 30 septembrie, la Hotel Pullman, București, cea de-a doua ediție a Summitului de Sănătate, de data aceasta tema principală fiind ”Reforma în sănătate și medicina inteligentă”. Evenimentul aduce în prim-plan problemele din sistemul medical pe care pandemia de coronavirus le-a accentuat, dar și soluțiile pe care decidenții le propun pentru a reforma sistemul de sănătate.

Când va începe procesul de digitalizare în sănătate, ce nevoi sunt pentru reglementarea și monitorizarea pieței farmaceutice și ce se va schimba în sistem pentru a facilita accesul la medicamente și terapii, când vor exista și în România programe de prevenție și cum ar trebui modernizat sistemul de medicină de familie sunt întrebări care își pot găsi răspunsurile în prima parte a evenimentului.  De asemenea, va fi abrordată tema sistemului pan-european de verificare a medicamentelor impotriva falsificării.

În partea a doua a Summitului vor fi abordate teme despre inovare și medicină inteligentă, în contextul în care 5G va deveni tehnologie dominantă în următorii ani, cu aplicabilitate în toate domeniile, inclusiv în sănătate. Un diagnostic poate fi pus mult mai rapid și precis cu ajutorul IA, iar lipsa personalului calificat ar putea fi suplinită astfel în anumite sectoare. Invitații evenimentului ne vor ajuta să înțelegem cum poate ajuta această tehnologie medicina modernă. Tot mai multe companii își canalizează eforturile pentru a veni în ajutorul medicilor și paciențiilor în rezolvarea rapidă a cazurilor folosind inteligența artificială sau cu aplicații informatice care vor optimiza munca departamentelor sau specializărilor medicale din clinici și spitale.

Au confirmat participarea: Ioana Mihăilă-fost ministru al Sănătății, Dr. Valeriu Gheorghiță-Coordonator CNCAV, Andrei Baciu-Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Laurențiu Mihai-General Manager, OSMR , Vlad Mixich-Expert Sanatate European Investment Bank – PAS Team, Răzvan Ghenu -Digital Business Advisor, Arggo Consulting, Dr. Ștefan Bușnatu – Head of Innovation de eHealth Center, Universitatea Carol Davila, Olivia Vereha-Co-founder Code4 Romania – Health for Romania, Marius Bostan- Inițiator RePatriot, fost Ministru al Comunicațiilor, Dr. Radu Dop-Vicepreședinte, Asociația Medicală Română.

Publicul se poate înscrie la eveniment la adresa office@newsweek.ro, sub rezerva confirmării de catre organizator, în limita locurilor disponibile.

Goodnews.ro este partener media al evenimentului.