Festivalul Internațional de Film de Animație – ABIFF 2021, organizat de ABI Fundație, invită publicul cinefil, sâmbătă, 25 septembrie, la Cinema Muzeul Țăranului din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român din București, la Gala ABIFF 2021.

Festivalul Internațional de Film de Animație  – ABIFF 2021 a demarat în weekendul 9-11 iulie, în 30 orașe din țară și a continuat pe toată durata verii, în peste 45 de cinematografe și spații de proiecție, în parteneriat cu centre culturale, biblioteci și licee, prezentând publicului tânăr și cinefil sute de producții recente din diferite colțuri ale lumii.

Sâmbătă, 25 septembrie, vor fi onorate producțiile autohtone și autorii acestora, prin prezentarea pe parcursul întregii zile de filme de animație de scurtmetraj românești, valoroase, realizate de la începuturile animației și până în prezent. Seara se va încheia cu decernarea Premiilor ABIFF 2021.

Vor fi premiați câștigătorii a patru concursuri de desen și două de muzică, ale căror creații au stat la baza realizării filmului de scurtmetraj ”ABIFF”- film, ce va difuzat în premieră, în cadrul Galei.

Se va acorda premiul Dacin Sara pentru întreaga activitate în animația românească. Alte două premii vor fi acordate de Institutul Cultural Român pentru cel mai bun scenariu românesc și cel mai bun film românesc.

Vor fi acordate Premiul pentru cel mai bun Scenariu, Premiul pentru Debut, Premiul secțiunii Tineri profesoniști și Premiul secțiunii Tematice, fiecare în valoare a 1 000 de euro, precum și marele premiu – Trofeul ABIFF 2021 în valoare de 3 000 de euro.

Festivalul ABIFF 2021 este organizat cu sprijinul: Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Țăranului Român, Institutul Goethe, Institutul Cultural Român, Dacin Sara, Mercenar, UPFAR ARGOA

Partenerii media sunt: Agerpres.ro, Newsweek.ro, Magic FM, Radio Romania Cultural, Viva FM, Radio HIT și AaRC.

 

 

 

 

 

 

Programul Galei Festivalului Internațional de Film de Animație – ABIFF 2021  poate fi  consultat pe website-ul festivalului: www.abiff.ro