Micile plăceri ale vieții își au rădăcinile în activități simple, iar fără o dantură atrăgătoare și puternică, chiar și cele mai simple lucruri devin istovitoare. Dinții tăi sunt ajutați să reziste și să își îndeplinească rolul datorită efortului zilnic pe care îl faci pentru a-i curăța, pentru a-i întreține.

În lipsa proceselor de igienizare, dinții riscă să se îmbolnăvească și să aibă nevoie de intervenții auxiliare care fie îi îndreaptă, fie îi completează, fie îi ajută să fie sănătoși.Dinții au nevoie de sprijin permanent și de îngrijire ca la carte. Doar așa îi puteți păstra o perioadă cât mai lungă din viață, povestește specialistul în estetică protetică,  dr Denisa Dascălu.

Dacă dorești să previi pierderea dinților și bolile parodontale, iar dacă dinții tăi sunt strâmbi și îți îngreunează rutina zilnică, e bine să știi că îi poți trata cu ajutorul aparatului dentar. Aparatul dentar rezolvă aliniamentul necorespunzător al dinților; în plus, te scapă de dureri, de răni și de procesul îngreunat de igienizare. Dacă te întrebi cât costă aparatul dentar ,trebuie să știi că în comparație cu proteza dentară, aparatul dentar este mai costisitor.

Cu prețuri care variază între 700 și 5000 de lei, aparatele dentare au rezultate garantate și oferă la final de tratament un zâmbet cu adevărat armonios. Prețul mai poate fi influențat și de calitatea materialului din care este fabricat, de opacitatea sau de durabilitatea sa. Indiferent de alegerea ta, procesul de îndreptare a dinților poate dura între 6 luni și 2 ani, în funcție de nevoile tale. Din păcate, pierderea dinților este uneori, inevitabilă, dar soluțiile sunt variate, chiar și din punct de vedere financiar.

Pe de altă parte,protezele dentare sunt preferate de persoanele care suferă pierderi mari ale danturii și care nu se pot beneficia de implanturi. Structura osoasă a maxilarului și numărul de dinți lipsă pot determina compatibilitatea dintre pacient și proteza aleasă. Prețul unei astfel de lucrări protetice poate oscila între 300 și 2500 de lei, în funcție de materialele din care sunt fabricate sau de specificitatea unor elemente componente.