DDS Diagnostic, firmă cu capital privat românesc, a primit astăzi autorizarea oficială pentru a produce și comercializa teste rapide pentru diagnosticarea Covid-19.  Astfel, testele dezvoltate și comercializate de către DDS Diagnostic sunt singurele autoteste din Romania, pentru diagnosticarea Covid-19, validate oficial pentru uz personal de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

Autotestele Antigen din România pentru diagnosticul SARS-CoV-2 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală și au o acuratețe foarte mare. Tamponul nazal se introduce doar 2-3 cm în nas. Procesul de recoltare este identic cu acela prin care, cu un tampon, “se curăță” interiorul nării, nu irită și nu creează niciun fel de neplăcere persoanei care dorește să se testeze.

“Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susține și ușura procesul de testare în masă și în România, așa cum au făcut și alte țări europene, precum Germania, Franța, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt Educația, Cultura, HoReCa etc. Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiționată de prezența personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă și la scară largă a infecțiilor cu  SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, și a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”, declară Dana Stan, fondatorul și liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic.

Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2, alegerea testului rapid ușor de folosit și cu acuratețea cea mai ridicată fiind esențială.

Autotestele Antigen marca DDS Diagnostic, pentru depistarea infecției SARS-CoV-2, prezintă următoarele avantaje:

  • Permit utilizarea personală / autorecoltarea fără niciun fel de risc;
  • Se fac fără supraveghere medicală;
  • Sunt foarte ușor și simplu de utilizat, fiind complet neinvazive;
  • Au o precizie de peste 98%;
  • Proba se poate recolta în orice moment al zilei, fără o pregătire prealabilă a persoanei care se testează;
  • Proba nazală este cea mai relevantă pentru SARS CoV-2, având în vedere că este un virus al căilor respiratorii.

Aceasta este prima companie din România care produce si comercializează acest tip de teste, disponibile pentru achiziționare de către publicul larg, online și în rețelele de farmacii și magazinele partenere, listate pe ddsdiagnostic.com/parteneri.

 

_