Bill Gates a donat 5% din averea sa

Bill Gates a donat 64 de milioane de acțiuni din Mircosoft Corp., evaluate la 4,6 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 5% din averea sa, informează Mediafax.

Deși nu este menționat destinatarul donației, Gates a acordat majoritatea donațiilor către Fundația Bill & Melinda Gates, fundația pe care o folosesc cei doi soți pentru acțiuni filantropice.

Cea mai mare donație de acțiuni Microsoft pe care Gates o realizează din 2000

Miliardarul în vârstă de 61 de ani a mai donat acțiuni Microsoft în valoare de 16 miliarde de dolari în 1999 și acțiuni în valoare de 5,1 miliarde de dolari, potrivit calculelor Bloomberg.

Bill și Melinda Gates au donat acțiuni și bani lichizi în valoare de 35 de miliarde de dolari, din 1994, calculând după valoarea acțiunilor în momentul în care au fost donate.

Gates a direcționat, cel mai probabil, peste 700 de milioane de acțiuni din Microsoft către fundație.

Bill Gates rămâne în topul celor mai bogate persoane din lume, chiar și după donație. Indexul Bloomberg al Miliardarilor evaluează averea acestuia la 86,1 miliarde de dolari. Bezos l-a întrecut, luna trecută, pe Gates în clasamentul celor mai bogate persoane, după prețul acțiunilor în timpul unei ședințe de tranzacționare.