Acţiunile grupului francez Danone au crescut  după ce publicaţia New York Post a anunţat că firma ar putea fi ţinta unei preluări

Acţiunile grupului francez Danone au crescut luni cu 1,9%, printre cele mai bune evoluţii în cadrul indicelui CAC-40 al Bursei de la Paris, după ce publicaţia New York Post a anunţat că firma ar putea fi ţinta unei preluări, informează Mediafax.

La prețul la care se tranzacționează în prezent acțiunile, capitalizarea de piaţă a companiei Danone ajunge la aproximativ 45 de miliarde de euro.

New York Post a anunţat, citând surse din piaţă, că „cineva va cumpăra Danone”, precizând că „Danone ar putea fi achiziționată de Kraft sau de Coca Cola, iar Guvernul francez va aproba tranzacţia”.

Firma nu comentează informaţiile publicate de New York Post

Un purtător de cuvânt al Danone – cel mai mare producător de iaurt, care deține brandurile Actimel şi Activia – a declarat că firma nu comentează informaţiile publicate de New York Post.

Benoit de Broissia, manager de fond la firma franceză Keren Finance, susţine că Danone este deseori menţionată ca ţintă de preluare, ţinând cont de activitatea de consolidare din acest sector, dar a precizat că articolul din New York Post nu conține detalii.