Valoarea Bitcoin a trecut pentru prima dată de pragul de 4.000 de dolari

Valoarea Bitcoin a trecut pentru prima dată de pragul de 4.000 de dolari, în contextul în care moneda virtuală este așteptată să se răspândească într-un ritm mai accelerat datorită rapidității tranzacțiilor, informează Mediafax.

Moneda a ajuns la 4.125,17 dolari, luni, după ce a crescut cu 15% în câteva zile, iar săptămâna trecută a fost activat planul de a grăbi execuțiile comerciale prin mutarea unor date de pe rețeaua principală. Soluția a fost atât de contestată încât o nouă versiune, numită Bitcoin Cash, a fost creată la începutul lunii august.

Bitcoin Cash – nouă versiune a monedei a fost creată la începutul lunii august

Scindarea a fost cauzată de tensiunea dintre cererea crescută pentru moneda virtuală și unele caracteristici de concepție care au generat popularitatea, precum proceduri descentralizate de verificare care ofereau siguranță față de atacurile cibernetice și de supravegherea guvernamentală din Hong Kong.

„Teoretic, numărul de tranzacții care poate fi procesat la o viteză rezonabilă este mult mai mare, așa că mulți oameni sunt optimiști în ceea ce privește bitcoin, acum”, a spus Arthur Hayes, fondatorul BitMEX – o platformă de tranzacționare a bitcoin din Hong Kong.