Parlamentarii din Comisiile de Sănătate ale Parlamentului au avizat favorabil, în ședința reunită de marți, bugetul pe 2018 alocat Ministerului Sănătății, fiind adoptat un singur amendament referitor referitor la dotarea cu echipamente a Spitalului de Urgență Floreasca din București.

Bugetul alocat pentru Ministerul Sănătății pentru anul 2018 va fi 8,762 miliarde lei, înregistrându-se o creștere de 4,6% față de suma alocată în 2017.

Avizul favorabil a fost adoptat cu 18 voturi „pentru” și 7 voturi „împotrivă”. Din cele 1460 de amendamente depuse de către toate partidele la proiectul de buget pentru Ministerul Sănătății, unul singur a fost adoptat. Acesta prevede ca Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală să fie dotat cu echipamente în valoare de 5,8 milioane de lei.

„Sănătatea nu trebuie să aibă culoare politică”, a susținut ministrul Sănătății, Florian Bodog, în ședința Comisiilor de specialitate.

Întrebat cum convinge medicii rezidenți să rămână în țară, Bodog a răspuns că prin condițiile de muncă pe care le oferă.

„Vorbim de tot ceea ce s-a achiziționat pe programul Băncii Mondiale pentru spitale în acest an. Un exemplu sunt echipamentele pentru radioterapie, sunt condiții de muncă mai bune pentru radioterapie, de echipamente pentru unitățile de primiri urgențe, de aproape 250 de aparate de anestezie care au mers către spitale județene. Îmi doresc să aveți condiții de muncă mai bune, pentru că și eu sunt medic”, a susținut Bodog.

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că, din martie 2018, salariul pentru medicii rezidenți va crește.

„Este în atenția și preocuparea mea să rezolv cât mai multe din problemele rezidenților”, a susținut Florian Bodog.

sursa: mediafax.ro