WhatsApp lansează o nouă versiune, specială pentru firme, prin care oamenii de afaceri vor putea să acceseze statistici și să comunice mai ușor cu clienții.

“Astăzi lansăm WhatsApp Business – o aplicație gratuită care poate fi descărcată pe Android pentru companiile mici. Noua noastră aplicație va oferi companiilor posibilitatea de lua legătura cu diverși clienți mult mai ușor și va oferi celor 1,3 miliarde de utilizatori posibilitatea de a identifica ușor companiile care îi interesează”, se arată într-o postare de pe blogul WhatsApp.

Deși sunt deocamdată gratuite, noile conturi reprezintă un prim pas prin care Facebook ar putea începe să obțină venituri din aplicația de mesagerie.

“Am remarcat nevoia firmelor de a avea la dispoziție instrumente mai eficiente”, a declarat Matt Idema, director operațiuni la WhatsApp, pentru Reuters.

Facebook a anunțat, încă de anul trecut, că testează o primă modalitate de a obține bani cu ajutorul WhatsApp, prin conectarea business-urilor cu utilizatorii aplicației. Cei de la Facebook intenționează să implementeze și o funcție de căutare prin care utilizatorul să găsească contul de WhatsApp al unei anumite firme.