Acasă SMART CITIES Urban Talks: Mediul privat trebuie să se implice în SMART CSR

Urban Talks: Mediul privat trebuie să se implice în SMART CSR

Orașele pot fi modelate de companiile private prin proiecte CSR (corporate social responsibility)  gândite inteligent. E nevoie de implicarea businessului în realizarea unor proiecte care pot schimba fața orașelor, iar investiția de CSR-ul trebuie să depășească clasicele plantări de  copaci sau organizarea unor maratoane. 

Orașele au nevoie de o colaborare din partea tuturor actorilor, nu doar de la administrație ci și din partea business-ului. Discuția este despre cum se implică business-ul în orașele viitorului întrucât orașele au nevoie de o colaborare din partea tuturor actorilor dar și cum academia si business-ul pot lucra impreună prin proiecte care totodată pot pune presiune pe administratia publică.

“Ne orientăm pe rezultate pe termen lung și lucrăm pe trei direcții. Prima este coagularea și dezvoltarea comunității celor care lucrează în mediul privat dar și celor care vor să vadă un mediu economic mai responsabil în România. A doua este existența și eficientizarea unui dialog cu Guvernul. Cea de-a treia este creșterea cererii de la consumatorul final către companiile private și nu numai, de produse, servicii și comportamente responsabile. Pe scurt, suntem un grup de oameni care trăiesc pentru generațiile viitoare”, a declarat  Dragoș Tuță, Ambasada Sustenabilității, in cadrul evenimentului Urban Talks.

În ceea ce privește colaborarea cu administrația publică, Dragoș precizează că aceasta nu prea există și că este o problemă generală în societatea actuală. Colaborarea este cheia dar de cele mai multe ori este blocată în mod inconștient. Rolul administrației este de a sprijini aceste proiecte însă administrația încă este dificil de implicat. S-a reușit totuși o comunicare cu Guvernul prin înființarea Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului unde există proiecte ce au succes.

Afla mai multe aici