Uber propune Primăriei Capitalei un parteneriat pentru fluidizarea traficului din București, prin care va oferi date despre străzile și intersecțiile aglomerate, despre orele cu trafic intens, pe zone, sau despre semafoarele problematice, a declarat, joi, Mark Boris Andrijanič, reprezentant Uber.

”Uber poate să contribuie la fluidizarea traficului oferind date despre cele mai aglomerate străzi și intersecții, despre orele cu traficul cel mai intens, pe zone, sau despre semafoarele problematice, așa cum am făcut în orașe ca Washington, Boston sau Bogota. Acesta este marele avantaj al tehnologiei. Toate cursele realizate prin intermediul platformei formează o bază de date privind traficul din București, iar aceasta poate fi un instrument extrem de util pentru administrația publică locală în planificarea politicilor publice din zona mobilității urbane. Avem datele, avem instrumentele – adresăm Primăriei o invitație de lucra împreună”, a declarat Mark Boris Andrijanič, responsabil de politici publice la UBER pentru Europa Centrală și de Est, în cadrul conferinței Mobility, organizate de Green Report în parteneriat cu Ministerul Mediului.

UberMOVEMENT este o platformă prin care compania oferă autorităților locale și city plannerilor acces la date anonimizate privind fluxurile de trafic din orașe.
Mark Boris Andrijanič este avocat și expert în politici publice din Slovenia. Este membru al echipei de Politici Publice Uber, în cadrul căreia coordonează activitatea din Europa Centrală și de Est în vederea stabilirii de parteneriate cu guvernele și orașele care vizează promovarea transformării digitale și a soluțiilor de mobilitate inteligentă.
Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti și, din 2016 și la Cluj, Brașov și Timișoara.

 

sursa: mediafax.ro