Compania Transgaz a câștigat concursul de privatizare a întreprinderii de stat din Republica Moldova, Vestmoldtransgaz, anunțul fiind făcut de premierul moldovean Pavel Filip în cadrul întrevederii cu premierul României, Viorica Dăncilă.

“Republica Moldova și-a majorat exporturile pe piața europeană, dar schimburile comerciale cele mai înalte sunt cu România. Am salutat venirea pe piața din Republica Moldova a Băncii Transilvania și deschiderea la Chișinău a reprezentanței companiei de transport de gaze naturale Transgaz și decizia de a participa la concursul investițional de privatizare a intreprinderii de stat Vestmoldtransgaz. Cu această ocazie aș dori să anunț că ziua de ieri, 26 februarie, comisia pentru desfășurarea concursurilor de privatizare a anunțat rezultatul concursurilor, unde EuroTransgaz, în care asociat unic este Transgaz SA România, a devenit câștigătorul acestei competiții. Prin intermediul acestui exercițiu trebuie să recunoaștem că TransGaz România, și, dacă vreți, statul român, până la urmă, și-a confirmat bunele și serioasele intenții de a contribui la creșterea securității energetice a statului nostru “, a afirmat Pavel Filip, premierul Republicii Moldova, la conferința comună cu premierul Viorica Dăncilă.

“Investiția ne va ajuta să diversificăm sursele de import a gazelor naturale. Va avea de câștigat nu doar investitorul, dar și cetățenii Republicii Moldova”, a mai spus premierul Rep. Moldova.

Filiala Transgaz din Moldova, Eurotransgaz SRL, a depus, la finalul lunii decembrie 2017, cererea de participare la privatizarea a intreprinderii de stat Vestmoldtransgaz. Acesta este operatorul sistemului de transport de gaze naturale din Republica Moldova.

Sursa: Mediafax