Consiliul Național al IMM-urilor (CNIPMMR) organizează, vineri, a 25-a ediție a Topului Național al Firmelor Private. Cifra de afaceri cumulată a companiilor premiate este de aproximativ 11 miliarde de lei, profitul brut cumulat fiind de un miliard de lei și numărul total de angajați – 33.357.

Clasamentul ierarhizează peste 16.000 de participanți, fiind premiate 20.000 de firme și acordându-se 250 de premii speciale. Departajarea se realizează pe criteriul profitului brut realizat în 2016, cifra de afaceri, productivitatea și performanța globală, fiind premiate firmele micro, mici, mijlocii, mari și cele nou-înființate.

Oficialii prezenți la evenimentul de decernare a trofeelor au cerut Guvernului să nu adopte astăzi, prin Ordonanță de Urgență, noile măsuri fiscale. Președintele Comisiei de Buget-Finanțe din Senat, Eugen Teodorovici, a spus că „mi-aș dori ca măsurile fiscal-bugetare să nu se adopte astăzi, prin Ordonanță de Urgență, ci să o trimită în Parlament”. De asemenea, oficialul a mai spus că și-ar fi dorit să vadă „cel puțin o demisie de ministru” sau chiar un tatuaj cu „NU Split TVA”, întrebându-se retoric „de ce concurăm cu noi înșine”.

sursa: mediafax.ro