Capacitatea de a comunica, disciplina în lucrul direct cu publicul și mediul elegant de la locul de muncă le formează tinerilor care se angajează în turism abilități ce le vor fi utile pentru lansarea în afaceri, apreciază specialiștii din „industria ospitalității”.

„Experiența acumulată în doar câțiva ani ca angajat în turism îi va fi foarte utilă unui tânăr care își începe acum cariera în acest domeniu, atât pentru accederea spre posturi mai bine plătite sau chiar spre conducerea firmei, cât și pentru o eventuală lansare în afaceri pe cont propriu. Este adevărat că, la început, locurile de muncă nu sunt tocmai bine salarizate, dar asta se compensează cu abilitățile pe care le dobândesc tinerii angajați”, a declarat pentru MEDIAFAX consultantul în turism Traian Bădulescu.

„Cei mai mulți dintre salariații care lucrează în turism spun că fac acest lucru din pasiune, acest domeniu fiind atractiv și mereu ofertant. Cunoști oameni foarte mulți și diferiți, lucrezi într-un mediu elegant, uneori chiar luxos, astfel că îți formezi aproape pe neștiute abilități de comunicare și o anumită prestanță personală care îți va fi extrem de utilă în viitor. Turismul este prin excelență o industrie a comunicării elegante și a ospitalității”, a mai spus consultantul.

Traian Bădulescu a observat și „un paradox” în turism, în sensul că „pe de-o parte angajatorii au așteptări relativ mari de la candidații pentru posturile oferite de ei, iar de cealaltă parte tinerii au o pregătire minimă și, ca unic avantaj, entuziasmul”. Când angajatorii vor avea răbdarea neceasră, și tinerii vor veni în număr mai mare să se angajeze, a mai spus consultantul.

De asemenea, tinerii au oportunități multiple de angajare în domeniul turismului, unde joburile nu sunt pretențioase din punctul de vedere al studiilor, dar ei nu ajung să cunoască ofertele pentru că acestea sunt insuficient promovate, consideră specialiștii în resurse umane.

Angajarea pe posturi ca recepționer sau barman ori valet, în cadrul unui hotel, este ideală pentru un tânăr aflat la început de drum în carieră, pentru că în acest domeniu se formează aptitudinile de comunicare directă cu oamenii și de adaptare la cerințele pieței.

sursa: mediafax.ro