Ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, a discutat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu autoritățile locale din Bacău despre aplicarea unui proiect-pilot Smart City în județ.

“Participanții au discutat despre aplicarea unui proiect-pilot Smart City și în județul Bacău alături de companii importante din acest sector. Cu această ocazie, reprezentanții Telekom România au prezentat autorităților locale și județene soluțiile pe care le are compania pentru crearea unui oraș inteligent și platforma de management școlar Adservio, care conectează toate persoanele și instituțiile implicate în actul de educație”, se precizează în comunicatul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Lucian Șova a subliniat că este important ca orașele să funcționeze într-un mod inteligent, prin intermediul soluțiilor IT&C, al interacțiunii dintre locuitori, administrație și mediul de afaceri local și a promis sprijin din partea MCSI pentru toate comunitățile locale care dezvoltă proiecte Smart City.

La întâlnire au participat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, primarul Bacăului, Cosmin Necula, subprefectul județului Bacău, Valentin Ivancea, inspectorul școlar general, Florin Lazăr, reprezentanți ai Telekom și ai Serviciului de Telecomunicații Speciale.