Pereții pictați pot prinde viață cu o echipă de tineri talentați. Ei au dezvoltat o noua afacere și totodată un nou trend în ceea ce priveste designul interior. Pinter Andrei din Alba Iulia nu are studii în domeniu, dar se bazează pe talentul său nativ. În urma cu opt ani, a răspuns solicitării unui prieten de a picta ceva pe un perete și așa s-a născut ”Arta Decorativă Pinter Andrei”. ”Eram la un prieten acasă, când mi-a cerut să îi desenez ceva pe perete. Nu a fost ceva profi, dar se pare că lui i-a plăcut. De aceeași părere a fost și o prietenă a lui, care urma să își deschidă un bar. Așa a venit propunerea ca eu să îi pictez pereții localului, în schimbul unei sume de 100 de euro. Avem 17 ani pe atunci”, povestește tânărul antreprenor care nu mai luase contact cu artele plastice din școala generală.

Ce oferă

Practic, din 2007 până în prezent afacerea a evoluat enorm, iar în momentul de față a trecut de la pictură pe perete la design ambiental, tablouri, portrete, mobilă personalizată, peisaje, aranjamente florale, pictura pe mașini și motociclete, sau orice alt tip de elemente plastice care ar putea fi personalizate. Comenzile vin de peste tot în lume și cele mai solicitate sunt portretele. ” În afară de Mexic, Asia și Rusia, am trimis peste tot în lume. Chiar si de la Vatican am avut o comandă. Anul acesta am trimis comenzi în 35 de orașe și 9 țări”, mai adaugă acesta.

Cine sunt

În momentul de față sunt aproximativ 14 persoane care se ocupă de afacere. Toți artiști, toți tineri și talentați. Doi dintre ei, printre care și Andrei, stau în Alba Iulia unde și-au format brand-ul personal pintre locuitori, dar ceilalți 12 colabolatori vin din orașe precum Cluj, Mediaș, Pitești, Timiș, Iași, Bucuresti, Arad, Brașov etc. Sunt stundeți cu sau fără pregătire în domeniu, dar cu mult talent, dovadă stând minunatele lucrări pe care le fac.

Beneficii

În mod cert cel mai mare beneficiu este partea estetică. Complexitatea, frumusețea și ambianța dată de aceste picturi în mod clar schimbă complet o cameră. Pe lângă acest lucru, picturile pe pereți pot fi folosite ca o alternativă, în unele cazuri chiar mai ieftină, la tapet. În timp ce tapetul se poate dezlipi, deteriora din cauza umidității, murdări sau poate căpăta un miros urât, picturile rămân la fel, până ce clientul dorește să le acopere. Acesta este un alt beneficiu al lor. Poți să acoperi pictura atunci când te-ai plictisit de ea, cu o simplă aplicare de vopsea lavabila și o poți înlocui cu una nouă.

Cum funcționează afacerea

Ca orice afacere, pe lângă calitate, cea mai importantă este promovarea. Iar când cele două merg mână în mână, comenzile nu întârzie să apară. ”Cei mai mulți clienți de găsesc de pe facebook, pe site-urile de vânzări, ori pe blog. Ne bazăm pe promovarea proprie pe care o facem noi, ori promovarea pe care ne-o fac clienții mulțumiți. Toate comenzile trec întâi pe la noi, prin Alba Iulia, și în funcție de proximitatea clientului, discutăm cu colaboratorul cel mai apropiat de el, căruia îi facem oferta. Dacă el o acceptă, noi primim o cotă parte din profitul lucrării. Acolo unde este nevoie de mai multă muncă și lucrarea se întinde pe câteva zile, mă deplasez personal, singur sau împreună cu cel puțin o persoană”, a mai povestit Andrei.

Care e prețul

Nefiind o lucare strandard, prețul depinde de complexitate, culori, timpul acordat, dimensiune etc. Fiecare lucare, fie că este vorba despre un portret, fie că este vorba despre o pictură pe perete, este originală în felul său și îmbină talentul artistului cu ideile clientului. Și cum monetarul este de ambele părți, antreprenorul este de părere că poți avea un stil de viață mediu dacă faci asta full-time. ”În urmă cu puțin timp am fost contactați de reprezentanți ai statului care ne-au cerut să pictăm pereții sălii de kinetoterapie din Sanatoriul Techirghiol, acolo prețul a ajuns undeva la 20 mii lei, avâd în vedere dimensiunea și complexitatea lucrării”, a declarat cel mai sus menționat.

Materiale folosite

Tinerii artiști folosesc cele mai bune vopsele din Europa, unele aduse din afară, altele luate chiar din București. Garanția calității culorilor ajunge până la câteva zeci de ani. Culorile folosite sunt culori speciale pentru acest tip de suprafață pe bază de ulei pentru pereți exteriori sau culori acrilice pentru pereți interiori, acestea nefiind toxice, nu curg și fără miros, nu reprezintă un pericol pentru nimeni, spune Andrei.