SolvIT Networks, unul dintre principalii furnizori și integratori de soluții IT&C cu acționariat integral românesc, a obținut o cifră de afaceri netă de 29 milioane lei (6 milioane euro) și o creștere de 63% în 2020, pe fondul transformării digitale rapide din sectorul privat.     

Rezultatul pe 2020 reprezintă cea mai bună performanță a SolvIT în cei 16 ani de activitate, în contextul în care, înainte de debutul pandemiei, compania a crescut organic la un nivel de aproximativ 500.000 euro anual, în ritm cu piața.            

Anul trecut, soluțiile de securitate au avut cea mai mare contribuție la creșterea cifrei de afaceri SolvIT Networks, cu o pondere de 26%, respectiv 7,5 milioane lei (1,5 milioane euro). Rezultatele companiei marchează consolidarea unui trend crescător în perioada 2018 – 2020, în contextul cerinței tot mai mari de securitate din sectorul privat. În perioada 2011 – 2017, inainte ca securitatea cibernetică să reprezinte o prioritate pentru organizații, SolvIT înregistra o cifră de afaceri medie anuală de 1,9 milioane euro.

În prezent, compania deservește șapte din topul primelor 10 instituții bancare din România, cel mai agil sector în tranziția către digital și principala piață pentru soluții de securitate cibernetică. Instituțiile bancare reprezintă 45% din cifra medie de afaceri a companiei în ultimii cinci ani. De altfel, în această perioadă, orientarea consecventa a SolvIT spre sectorul privat a reușit să genereze 92% din cifra de afaceri medie anuală din servicii pentru companii active în sectoarele esențiale (financiar-bancar, telecom, farmaceutic, FMCG, retail, energie).

“Provocările din peisajul de securitate a datelor au crescut exponențial cu accelerarea digitalizării, implicit cu nevoia de a proteja forța de muncă de la distanță și tehnologia cloud. Anul 2020 a adus multă complexitate pentru securitatea cibernetică a infrastructurilor critice din mediul privat și guvernamental, dar am reușit să livrăm la timp toate proiectele, în condițiile unor cerințe cu grad ridicat de specificitate, care s-au accelerat puternic în al doilea semestru. Avem o echipă pregătită să facă față noului val de provocări și vom continua să ne extindem dinamic, dar sănătos, prin abordarea unor verticale de business noi, precum si extinderea portofoliului, cu soluții din zona de orchestrare și automatizare a proceselor de management și securitate IT”, a adăugat Mihai Scemtovici, director general SolvIT Networks.