Lungmetrajul “The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, și seriile TV “Big Little Lies” și “The Handmaid’s Tale” au fost marii câștigători la cea de-a 23-a ediție a galei Critics’ Choice Awards, care a avut loc joi seară, la Los Angeles, informează Variety.

La gala organizată de Broadcast Film Critics Association și Broadcast Television Journalists Association, “The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, a fost lungmetrajul care a primit cele mai multe trofee, patru, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună coloană sonoră (Alexandre Desplat) și cea mai bună scenografie.

În categoriile dedicate filmelor au mai primit premii din partea criticilor de la Hollywood Gary Oldman (cel mai bun rol principal masculin, “Darkest Hour”), Allison Janney (cel mai bun rol secundar feminin “I, Tonya”), Frances McDormand și Sam Rockwell (cel mai bun rol principal feminin, respectiv cel mai bun rol secundar masculin, “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”), James Ivory (cel mai bun scenariu adaptat, “Call Me by Your Name”), Jordan Peele (cel mai bun scenariu original, “Get Out”) și “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” (cea mai bună distribuție).

Lungmetrajul “Coco” a primit trofeul pentru cea mai bună animație, “Wonder Woman” a primit titlul de cel mai bun film de acțiune, iar “The Big Sick” a obținut premiul pentru cea mai bună comedie. Totodată, pelicula actorului german Fatih Akin, “In the fade”, este câștigătoarea categoriei “cel mai bun film străin”, iar “Get Out”, de Jordan Peele, a obținut premiul Critics Choice pentru cel mai bun lungmetraj horror/ SF.

James Franco a primit trofeul pentru cel mai bun actor de comedie, pentru rolul din “The Disaster Artist”, pentru care a primit și un Glob de Aur. Actorul, care este acuzat de cinci femei că le-a hărțuit și abuzat sexual, nu a participat la gala de joi seară.

În categoriile dedicate televiziunii, producția HBO “Big Little Lies” a primit tot patru trofee, pentru cea mai bună miniserie TV, cea mai bună actriță într-o miniserie TV (Nicole Kidman), cel mai bun rol secundar masculin (Alexander Skarsgård) și cel mai bun rol secundar feminin (Laura Dern). Duminică, miniseria HBO a primit Globuri de Aur pentru aceleași patru categorii.

Producțiile de televiziune”The Handmaid’s Tale” și “The Marvelous Mrs. Maisel” au câștigat premiile Critics’ Choice pentru cel mai bun serial-dramă, respectiv cel mai bun serial de comedie.

Elisabeth Moss (“The Handmaid’s Tale”) și Rachel Brosnahan (“The Marvelous Mrs. Maisel”) au fost numite cea mai bună actriță într-un serial-dramă, respectiv cea mai bună actriță într-un serial de comedie. De asemenea, Sterling K. Brown (“This Is Us”) și Ted Danson (“The Good Place”) au primit premiile pentru cel mai bun actor într-un serial dramă, respectiv serial de comedie.

Premiile Critics’ Choice sunt adeseori considerate un indicator viabil în privinţa viitorilor câştigători la Oscar, gala Academiei de film americane fiind programată anul acesta pe 4 martie.

sursa: mediafax.ro