Raiffeisen Bank deschide înscrierile pentru concursul de proiecte „Factory by Raiffeisen Bank”, prin care va acorda tinerilor cu idei de afaceri viabile credite de până la 50.000 de euro pe proiect. Înscrierile se pot face până în 22 aprilie 2018, anunță banca într-un comunicat de presă

„Factory by Raiffeisen Bank” este un program de finanțare desfășurat online sub forma unui concurs de proiecte, iar participanții pot fi întreprinderi mici și mijlocii cu cel mult doi ani de activitate sau antreprenori care au o idee de afacere viabilă, dar care nu și-au înființat încă o firmă.

„După crearea unui cont și autentificarea pe platformă, fiecare participant trebuie să completeze formularul de înscriere, disponibil la secțiunea Depozit de idei. Următoarea etapă va consta în verificarea proiectelor înscrise pe baza criteriilor de eligibilitate și evaluarea lor de către specialiștii Raiffeisen Bank”, precizează reprezentanții băncii.

După verificarea proiectelor de către specialiștii băncii, finaliștii își vor susține planul de afaceri în fața unei comisii de selecție care va decide care sunt proiectele acceptate pentru finanțare prin program.

Proiectele se depun în platformă la secțiunea Dezpozitul de idei, iar de acolo se analizează și se evaluează pe baza criteriilor menționate în regulamentul de participare (secțiunea „Unelte pentru ucenici”).

Tot acolo poate fi consultat și Ghidul de înscriere în program, care oferă mai multe detalii privind completarea formularului, ca și Simulatorul de credite, care identifică tipul de credit de care participantul are nevoie și suma pe care o poate solicita băncii.

Raiffeisen Bank precizează că finanțările sunt acordate datorită Garanției puse la dispoziție de către COSME și de către Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), stabilite în temeiul Planului de investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a susține finanțarea și implementarea investițiilor productive în cadrul Uniunii Europene și, respectiv, de a asigura creșterea gradului de acces la finanțare.