Ateneul Român a găzduit prima ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România. Evenimentul şi-a propus premierea performanţei în 10 domenii de interes pentru administraţia locală: educație, sănătate, transport , iluminat public, sisteme de încălzire , promovarea și susținerea antreprenoriatului, amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare, transparență. “Am participat la prima ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România, o gală ce premiază rezultate notabile în anumite domenii din administraţia publică locală. Şi, fiindcă eu cred că administraţia publică locală trebuie să fie performantă şi aceste performanţe trebuie cunoscute, am acordat Înaltul Patronaj acestei prime Gale şi cred că este bine ca publicul să vadă cum anumite administraţii reuşesc realmente să performeze pentru comunităţile lor. ” a declarat Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.
“Mă bucur că am reuşit să organizăm această Gală şi că putem să prezentăm aceste aspecte pozitive, aceste proiecte care se întâmplă în administraţia publică locaă, la nivelul municipiilor. Am profitat de ocazie să prezentăm cele mai frumoase proiecte pe cele zece domenii analizate. Cred că trebuie să fie un stimulent pentru toată lumea şi un semnal că performanţa se poate atinge, dacă muncim, suntem suntem serioşi şi perseverenţi. ” a declarat Preşedintele AMR, domnul Robert Sorin Negoiţă.
„Am căştigat Premiul de Excelenţă în Turism. Şi mă bucur, fiindcă Sibiul este, cu adevărat, o destinaţie de top. Mă bucur şi pentru că este un semnal clar că românii au descoperit că în ţara noastră ne putem petrece concediul în mod plăcut, că avem elemente culturale atractive şi patrimoniu valoros. Pentru Sibiu, faptul că vom fi Regiune Gastronomică Europeană în 2019 va da un nou impuls turismului. „ a declarat Primarul Municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor.

„Am câştigat Premiul de Excelenţă pentru Transparenţă. E un efort susţinut făcut în ultima perioadă de a promova proiectele de dezvoltare ale Municipiului Roman. Eu m-am implicat personal, inclusiv prin vizitele la domiciliul cetăţenilor, pentru a le explica ce ne dorim să facem în municipiul nostru. Vom continua acest proiect de transparentizare a activităţii administraţiei locale, fiindcă este nevoie să fim imformaţi şi să ştim tot ceea ce ne priveşte în comunităţile noastre” a declarat Primarul Municipiului Roman, Lucian Micu.

“ Am fost premiaţi la Secţiunea de Spaţii Verzi. E un premiu pe care îl aşteptam, de ceva timp, admit, fiindcă am lucrat intens, alături de colegii mei. Desigur, dincolo de bucurie, este evident că acest premiu, această recunoaştere ne şi onorează, dar ne şi obligă să continuam cel puţin la fel. ”a declarat Primarul Muncipiului Vaslui, Vasile Pavăl
Căştigătorii primei ediţii a Galei AMR sunt:
Excelența în educație – Municipiul Suceava, Excelența în sănătate – Municipiul Craiova, Excelența în transport public – Municipiul Alba Iulia, Excelența în iluminat public – Municipiul Brăila, Excelența în sisteme de încălzire – Municipiul Giurgiu, Excelența în promovarea și susținerea antreprenoriatului – Municipiul Satu-Mare, Excelența în amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă – Municipiul Vaslui, Excelența în promovarea turismului- Municipiul Sibiu, Excelența în digitalizare – Municipiul Cluj- Napoca, Excelența în transparență – Municipiul Roman.
Evenimentul a fost găzduit de maestrul George Ivaşcu. Momentele artistice s-au desfăşurat sub bagheta cunoscutului dirijor Daniel Jinga