Reprezentanţii statelor Uniunii Europene vor discuta, marţi, despre elaborarea unei liste a zonelor considerate paradisuri fiscale, în eforturile de combatere a evaziunii fiscale după dezvăluiri privind deţinerea de către persoane a unor active în diverse regiuni din lume, relatează agenţia Reuters.

Includerea subiectului pe agenda reuniunii lunare a miniştrilor Finanţelor din statele UE a fost decisă după dezvăluirile aşa-numitor Documente din Paradisuri Fiscale (Paradise Papers), o serie de dosare dezvăluite de firma de avocatură Appleby. Documentele au fost obţinute de publicaţia germană Süddeutsche Zeitung, fiind oferite inclusiv Consorţiului Jurnaliştilor de Investigaţie.

“Cele mai recente dezvăluiri evidenţiază importanţa eforturilor Comisiei Europene de combatere a evaziunii fiscale”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Executivului UE.

Uniunea Europeană a intensificat măsurile de contracarare a activităţilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi finanţare a terorismului după scandalul Documentelor Panama (Panama Papers).

Sursa: Mediafax