Primaria Sibiu primeste finantare din fonduri europene in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa, pentru proiectul denumit “SALT-Sibiu: Administratie de calitate, accesibila locuitorilor prin tehnologie”, se arata intr-un comunicat de presa.

“Prin acest proiect ne propunem sa crestem calitatea serviciilor publice, care sa fie usor de acccesat pentru sibieni, in formatul electronic. Dorim sa reducem birocratia in mod concret, prin aplicatii functionale si echipamente care sa permita gestionarea și rezolvarea eficienta a solicitarilor din partea cetatenilor. In egala masura proiectul are si o componenta importanta de instruire a personalului din administratia locala, in sensul profesionalizarii acestora”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Proiectul este estimat la o valoare de 3.102.011,57 lei si isi propune sa indeplineasca urmatoarele obiective: implementarea unui sistem de mangement al calitatii, dezvoltarea serviciilor electronice de depunere a documentelor, implementarea unui program pilot ce consta în achizitionarea unui terminal self-service care va permite cetateanului sa depuna documente, digitalizarea documentelor din arhivele Directiei Amenajarea Teritoriului si Urbanism, Directiei Fiscale Locale și Directiei Tehnice, implementarea unei solutii digitale de management a dosarelor Compartimentului juridic-contencios al Primariei Municipiului Sibiu si diversificarea, extinderea si imbunatatirea sistemului electronic de plata.