Administraţia locală din Târgovişte a semnat un contract de finanţare, cu fonduri guvernamentale, aferent construirii a patru staţii de reîncărcare a autovehiculelor electrice, acestea urmând să fie realizate în aproximativ un an, a precizat primarul municipiului, Cristian Stan.

”Am semnat contractul de finanţare aferent construirii celor patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, ce urmează să fie construite în Târgovişte. Este un contract în care Târgovişte devine prima unitate administrativ teritorială care reuşeşte să acceseze pe acest program de finanţare, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, asemenea proiect. Astfel, din totalul de 11 staţii aprobate la nivel naţional în cadrul programului amintit, patru vor fi amplasate în Târgovişte, restul fiind accesate ca finanţări de diferiţi operatori din domeniul producerii sau distribuirii de carburanţi şi de un institut de cercetare, din câte ştiu”, a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan, într-o declaraţie de presă.

Valoarea investiţiei este de 630.000 de lei. ”Nu este o finanţare foarte mare, contractul se întinde pe o durată de 12 luni, cu posibilitate de prelungire de încă şase luni. Deci într-un an de zile vom avea în Târgovişte cele patru staţii de încărcare electrice, repet, în cadrul unui program pe care deşi au încercat să îl acceseze foarte mulţi nu au reuşit”, a mai spus Cristian Stan.

Cele patru staţii de reîncărcare a autovehiculelor electrice vor fi amplasate în următoarele locaţii: strada Ialomiţei (în vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie), strada Justiţiei (lângă stadionul ”Eugen Popescu”), în parcarea de lângă Piaţa Bărăţiei, în parcarea de vizavi de biblioteca judeţeană.