OMV România a început construcția celui mai mare depozit de carburanți din vestul României, la Arad, investiția ridicându-se la peste 18 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Primăria Arad, în această lună au început lucrările la una dintre cele mai mari investiții care se va realiza la nivelul orașului. Astfel, în Arad va fi construit cel mai mare depozit de carburanţi din vestul României, o investiţie a companiei OMV Petrom.

“Este vorba despre o investiție de peste 18 milioane de euro, care va face din Arad un «hub» pe calea ferată, pe transport, cât şi pe logistică, marfa fiind combustibilul. Aceasta înseamnă că pentru industriile care consumă mult combustibil, Aradul va deveni un oraş foarte atractiv”, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Reprezentanții Primăriei Arad anunță că, în paralel, au fost făcuți pași importanți în ceea ce priveşte realizarea legăturii rutiere între strada Cometei şi centura de Nord a orașului, în apropierea cărora va fi realizat depozitul de carburanți al OMV Petrom. Astfel, în acest moment este în desfăşurare procedura de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor, pentru care municipalitatea a alocat peste șapte milioane de lei. Termenul limită de depunere a ofertelor este 5 februarie 2018.

”Strada va fi finalizată în termen util atât pentru OMV Petrom cât și pentru oamenii din zonă. Odată amenjată, această legătură rutieră va genera dezvoltarea unei noi zone industriale la marginea oraşulu işi va determina limitarea traficului greu în Micălaca și în Grădiște”, adaugă primarul Gheorghe Falcă.

Sursa: Mediafax