OTP Bank România și Fundația Dreptul la Educație au inaugurat joi, 5 octombrie, OK Center, primul centru de educație financiară nonformală din România. Spațiul de 1200 mp este dedicat celor care doresc să își actualizeze cunoștințele din domeniul financiar prin metode inedite.

Investiția este de 600.000 de euro. OK Center are rolul de a-i susține pe cei care îi pășesc pragul să își îmbunătăţească abilitățile de gestionare a banilor și să îi responsabilizeze financiar, construind o cultură care să asigure un apetit echilibrat pentru risc. Modulele educaționale sunt dezvoltate de specialiștii Fundaţiei OTP Fáy András din Ungaria și adaptate local de Fundația Dreptul la Educație, se arată într-un comunicat al băncii.
OK Center va găzdui sesiuni de training și învățare atât pentru elevi, cât și pentru adulți, susținute de opt traineri dedicați, precum și evenimente și activități de voluntariat. În cele patru săli de formare, dotate cu cea mai nouă aparatură de proiecție video și sonorizare, pot învăța simultan un număr de 80 de persoane, în timp ce, capacitatea totală a centrului ajunge la 190 de persoane.

„OK Center nu este doar un centru pentru cursuri de educație financiară, ci este un loc în care se pot dezvolta antreprenorii de mâine, unde își schițează primele idei și învață concepte care, mai târziu, vor sta la baza proiectelor lor. Creăm un mediu de învățare cât mai apropiat de situații reale. Astfel, tinerii pot aplica noțiuni practice, precum asumarea riscurilor, planificarea, lucrul în echipă, dezvoltarea gândirii strategice, cunoștințele financiare, ingrediente esențiale în contextul cotidian. Pentru 2018, ne așteptăm să ne treacă pragul peste 10.000 de persoane deschise să investească în dezvoltare personală,” a declarat Nora Dobre, Director Fundația „Dreptul la Educație”.

Fundaţia Dreptul la Educaţie susţine şi promovează dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice şi manageriale în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani şi oferă tinerilor instrumente psihologice pentru planificarea conştientă a carierei. Toate modulele de educaţie economico-financiară urmăresc însuşirea abecedarului financiar pe baza metodologiei Edutainment, într-un limbaj adecvat vârstei tinerilor. În parteneriat cu instituții de învățământ și alte ONG-uri din România, Fundația a reușit să implice, în cei trei ani de activitate, peste 3.500 de elevi din 55 de școli din țară. Din septembrie 2016, Fundaţia a implementat proiectul „CareerProgramme – Going Beyond Borders”, din cadrul programului Erasmus+, prin intermediul căruia a oferit 120 de sesiuni de orientare în carieră pentru 450 de elevi.

sursa: mediafax.ro