Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman lansează Ghidul Solicitantului Condiţii Specifice ”România profesională – Întreprinderi competitive” și apelul de proiecte de tip competitiv, cu termen limită de depunere, aferent acestui Ghid.

În cadrul acestei cereri de proiecte vor fi susținute, în mod corelat și unitar, activități din cadrul OS 3.8 menite să contribuie la creșterea numărului de angajați care beneficiază de instrumente, metode, practici etc. standard de management al resurselor umane și de condiții de lucru îmbunătățite, în vederea adaptării activității la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv, identificate conform Strategiei naționale pentru competitivitate 2014-2020 (SNC) / domeniilor de specializare inteligentă şi în concordanţă cu Strategia națională de cercetare, dezvoltare şi inovare (SNCDI), se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Tipurile de activități care vor fi finanțate în contextul acestui apel de proiecte sunt, în principal, cele care vizează îmbunătățirea activității de management al resurselor umane în companii prin creșterea numărului de angajați care beneficiază de noi instrumente, metode, practici etc. de management al resurselor umane și de condiții de lucru îmbunătățite, în vederea adaptării activității la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv, identificate conform SNC/domeniilor de specializare inteligentă şi în concordanţă cu SNCDI.

În cadrul prezentului apel de proiecte, implementat prin aplicarea procedurii competitive și lansat în contextul Axei Prioritare AP 3/PI 8.v/OS 3.8 din cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, bugetul alocat este de 26.095.026,53 de euro (contribuția UE şi contribuția națională).

Sistemul informatic MySMIS 2014 se va deschide în data de 12.10.2017, ora 10.00, și se va închide în data de 12.12.2017, ora 16.00.

sursa: mediafax.ro