Expoziția “Venin – frumuseți de neatins”, care include unele dintre cele mai temute specii veninoase din lumea animală, poate fi vizitată la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din București până pe 1 mai, potrivit unui comunicat al instituției.

Exponatele vii aparțin unor specii pe care nu ai dori să le întâlnești în mediul natural, spun reprezentanții muzeului, dar le poți admira în siguranța expoziției, deoarece aceste vietăți extrem de interesante provin din locuri exotice și greu accesibile vizitatorilor.

Cu ajutorul terariilor din sticlă, care permit o expunere în condiții de siguranță, “Venin – frumuseți de neatins” oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase viețuitoare, punând la dispoziția vizitatorilor informații despre obiceiurile și principalele lor caracteristici, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, precum și modul în care specialiștii le studiază.

Alături de animale vii, precum arahnide, insecte, amfibieni și șerpi, vizitatorii pot admira adevărate comori din colecțiile Muzeului Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. În expoziție sunt incluse unele dintre cele mai veninoase specii, iar vizitatorii pot afla de ce veninul reprezintă doar un instrument de supraviețuire.

Expoziția poate fi vizitată de marți până vineri, între orele 10.00 – 18.00 (ultimul vizitator intră la ora 17.00), iar sâmbăta și duminica, între 10.00 – 19.00 (ultimul vizitator intră la ora 18.00).