Guvernul va adopta, în ședința de astăzi, Ordonanța de Urgență privind situaţia salariilor bugetarilor angajaţi part-time, ale căror venituri sunt mai mici decât contribuţiile.

„Întrucât în sectorul bugetar sunt angajați part-time pe ocupații cum ar fi femei de serviciu, contabili, profesori etc., s-a luat decizia ca ministerele de resort să încerce întregirea normei la 8 ore, să constate dacă vreunul dintre acești angajați poate fi încadrat la excepțiile din OUG 79/2017. De asemenea, în proxima ședință de Guvern, pentru cei care nu se încadrează în aceste condiții, va fi emisă o Ordonanță de Urgență”, a declarat, marți, ministrul Muncii, făcând referire la situația bugetarilor angajați part-time, ale căror venituri sunt mai mici decât contribuțiile la stat.

Potrivit ministrului, Consiliul Economic și Social (CES) nu ar fi pus ordonanța pe ordinea pe zi la ultima ședință.

“Din păcate, de la Consiliul Economic şi Social ne-a venit o veste proastă, pe care nu am reuşit să o înţelegem. Deşi sindicatele au cerut în ultimele zile să găsim o soluţie să rezolvăm această problemă şi am întocmit această ordonanţă, astăzi (marţi-n.r.) CES nu a pus-o pe ordinea de zi. Reprezentanţi ai sindicatelor au votat să nu fie pusă pe ordinea de zi. Mă face să mă gândesc dacă aceşti reprezentanţi chiar îi reprezintă pe salariaţi”, a arătat ministrul Muncii. Good NewsGood news

De asemenea, Lia Olguța Vasilescu a mai declarat că angajații part-time, în marea lor majoritate, lucrau 8 ore, dar erau pontați cu două sau patru ore, ceea ce le afecta cuantumul drepturilor la pensie.

„Legea salarizării nu afectează sub nicio formă drepturile salariale ale acestora. Dar în OUG nr. 79/2017 s-a stabilit că angajații plătesc contribuții la nivelul salariului minim”, mai susținea ministrul Muncii.

sursa:mediafax.ro

Good News