Cercetătorii MIT (The Massachusetts Institute of Technology) au conceput un nou mod de a furniza ARN-ul mesager (ARNm) în celule. Mesagerul ARN, un acid nucleic mare care codifică informațiile genetice, poate direcționa celulele pentru a produce proteine specifice. Spre deosebire de ADN, mRNA nu este introdus permanent in genomul unei celule, asa ca ar putea fi folosit pentru a produce o proteina terapeutica care este necesara doar temporar.

Celulele utilizează ARNm pentru a transporta instrucțiuni de construire a proteinelor de la ADN la ribozomi, unde sunt asamblate proteinele. Prin livrarea mRNA sintetic la celule, cercetatorii spera sa fie in masura sa stimuleze celulele pentru a produce proteine care ar putea fi folosite pentru tratarea bolilor. Oamenii de stiinta au dezvoltat cateva metode eficiente de livrare a moleculelor de ARN mai mici si un numar din aceste materiale au aratat potential in studiile clinice.

Echipa MIT a decis să ambaleze ARNm în noi polimeri numiți amino-poliesteri. Acești polimeri sunt biodegradabili și, spre deosebire de mulți alți polimeri de livrare, nu au o încărcătură puternică pozitivă, ceea ce le poate face mai puțin probabil să deterioreze celulele.

In teste la soareci, cercetatorii au identificat mai multe particule care ar putea livra in mod eficient mRNA la celule si induce celulele sa sintetizeze proteina codificata de ARNm. Spre surprinderea lor, ei au descoperit de asemenea că unele dintre nanoparticule păreau să se acumuleze preferențial în anumite organe, incluzând ficatul, plămânii, inima și splina. Acest tip de selectivitate poate permite cercetătorilor să furnizeze anumite terapii pentru anumite locații din organism.