Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Lucian Sova,  a declarat în cadrul evenimentului”Different City Smart City – Dezbatere Națională 2017-2020″ că este mare nevoie de adoptarea și a altor soluții în managementul autorităților decât cele clasice, iar tehnologia informației permite, mai ales că avem resurse în acest domeniu. “Tratez ca pe o oportunitate faptul că am ocazia să arăt că susțin acest concept. Foarte multe dintre comunitățile urbane se confruntă cu probeme de trafic, managementul resurselor umane, iluminat și altele. În aceste condiții cred că este nevoie și susțin, în măsura în care voi putea, primarii care vor să aplice soluții de smart city. Managementul traficului poate să suplinească într-o bună măsură lipsa infrastructurii rutiere cu care se confruntă majoritatea comunităților“, a declarat ministrul.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a publicat la sfârșitul anului trecut, Ghidul Smart City, un instrument de mare ajutor comunităților urbane.

Dezbaterea a fost organizata pe 24 octombrie 2017, a București, de agenția de publicitate și relații publice – Concord Communication​, Fundația Naționala a Tinerilor Manageri – FNTM​ și Different Angle Cluster​.