Guvernul olandez a decis să sprijine un grup de aproximativ zece Primării pentru ca primarii lor să viziteze anul viitor orașele inteligete din Olanda și să se inspire din exemplele lor, a declarat Excelența Sa, doamna Stella Ronner-Grubačić, Ambasador al Olandei în România, în deschiderea evenimentului “Different City Smart City – Dezbatere Națională 2017-2020”, organizat la București, de Concord Communication împreună cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM și Different Angle Cluster. Primarii interesați pot contacta Ambasada pentru a-și arăta interesul, a precizat doamna Ambasador.

“În Olanda am găsit o soluție, faimoasele noastre biciclete. Pentru olandezi, este un lucru absolut obișnuit să meargă la serviciu cu bicicleta și cred că merită să nu uităm ca Olanda este singura țară  în care sunt mai multe biciclete decat numărul de locuitori. Avem 16 milioane de locuitori și 18 milioane de biciclete”, a precizat Ambasadorul Olandei.

În ceea ce privește mobilitatea electrică, care este tot mai populară, peste 30.000 de oameni folosesc sisteme de încărcare din orașele olandeze. În 2016 șoferii și-au încărcat mașinile pentru  25 milioane km, cât să dea ocol Pământului de 600 de ori.

Olanda avea la finalul anului trecut 152.000 de vehicule, iar Guvernul olandez estimează ca până în 2025, transportul public să folosească doar autobuze electrice.