Premierul Mihai Tudose a propus luni, în ședința Consiliului Național Executiv al PSD, restructurarea Guvernului pe care îl conduce, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, la începutul ședința Consiliului Executiv, premierul a luat cuvântul și a pus în discuție restructurarea Executivului.

Printre ministerele care ar putea fi comasare se regăsesc, pe lângă Apele cu Mediul, Energia cu Economia, Turismul și Tineretul și Sportul, Românii de pretutindeni cu Afacerile Externe, precum și Educația și Cercetarea.

În prezent, Guvernul are în componență, pe lângă premierul Mihai Tudose, trei vicepremieri, dintre care unul, Marcel Ciolacu, fără portofoliu, 24 de miniștri și doi miniștri delegați – Mariu Nica și Victor Negrescu, la Fonduri Europene și la Afaceri Europene.

Înainte de a intra la ședința de luni, mai mulți lideri, printre care Rovana Plumb sau Florin Iordache, au declarat că nu este oportun acest moment pentru a avea loc o restructurare sau o remaniere a Guvernului.