Este pentru prima dată în ultimii 15 ani, când populația școlară a crescut la Piatra Neamț

Municipiul Piatra Neamț este departe de a fi considerat un smart city. Dar este important să ajungă acolo, iar pentru aceasta, primarul Andrei Carabelea a afirmat în cadrul conferinței „Dezvoltarea strategică pentru orașe inteligente”, organizată de Concord Communication, că trebuie să fie cunoscute avantajele și punctele tari ale orașului și să fie îndreptate acele elemente considerate punctele slabe.

”De câteva luni se lucrează la o inventariere a patrimoniului municipiului Piatra Neamț și se face într-un mod care să ajute și pe viitor. Va fi creată o baza de date cu fiecare proprietate publică sau privată. Un alt proiect pe care municipalitatea îl are în vedere este mobilitatea și transportul ecologic. Proiectele administrației precedente vor fi continuate în acest mandat pentru că sunt ale orașului și trebuie să existe o continuitate”, spune primarul Andrei Carabelea.

Primăria din Piatra Neamț tratează pandemia actuală ca pe o provocare și oportunitate în același timp, mai ales ca urmare a adoptării de soluții digitale, inteligente.

”Oportunitățile create de a interacționa online ne detemină să devenim mai eficienți cu timpul nostru. Site-urile primăriilor au fost mult mai accesate în această perioadă pentru căutarea de informații ceea ce nu se întâmpla cu mulți ani în urmă. De asemenea, tot mai multe primării folosesc aplicații pentru interacțiunea cu cetățenii, pentru sesizarea problemelor și informarea bidirecțională”, a precizat Andrei Carabelea.

Foarte multe familii s-au întors din străinătate și astfel populația școlară a crescut cu aproximativ 400 de elevi. Un alt fapt care deschide o perspectivă nouă orașului este potențialul turistic al zonei, nevalorificat așa cum ar trebui. Sunt oameni care caută să plece din metropole poluate și caută să se mute pentru o perioadă scurtă de timp în comunități mici. De aceea, Primăria a demarat recent o campanie pentru a atrage astfel de oameni în municipiul Piatra Neamț.

Vrei să fii informat despre evenimentele și proiectele noastre viitoare? 

Înscrie-te la SMART CITIES NEWSLETTER!