Utilajele de deszăpezire care vor acţiona în această iarnă în municipiul Galaţi vor fi monitorizate prin GPS, pentru o mai bună organizare şi intervenţie în teren, a anunţat viceprimarul Sorin Enache.

Acesta a mai spus că oraşul a fost împărţit în şase zone pentru o mai bună intervenţie a utilajelor de deszăpezire, iar operatorii au fost desemnaţi în urma unei licitaţii organizate de Serviciul Public Ecosal. Contractele de deszăpezire pentru cele şase zone au o valoare totală de aproximativ 6 milioane lei, iar la acţiuni vor interveni 48 de încărcătoare frontale, 70 de buldoexcavatoare, cinci autogredere şi şase bobcat, se arată într-o decizie de cosiliu local.

“Pentru anul acesta am îmbunătăţit sistemul de deszăpezire. Pe lângă constituirea celor şase zone care au fost licitate separat, astfel încât să avem o continuitate şi o predictibilitate a acestei operaţiuni, am introdus şi un sistem de monitorizare GPS, astfel încât nu vom mai vedea utilajele staţionând sau împingându-se unele pe altele, cum am găsit şi anul trecut. Cred că anul acesta va fi mult mai bine organizată activitatea, iar rezultatele le vor simţi toţi cetăţenii“, a declarat Enache.

El a precizat că autorităţile au suficient material antiderapant pentru întreţinerea infrastructurii oraşului în sezonul rece.