Filmul de aventuri “Jumanji: Aventură în junglă/ Jumanji: Welcome to the Jungle”, de Jake Kasdan, se menține pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, în a doua săptămână de la lansare, cu încasări de 33,4 milioane de dolari, transmite AFP.

În cele zece zile de la lansare, “Jumanji” a avut încasări de 289,5 milioane de dolari în cinematografele nord-americane, potrivit societății Exhibitor Relations.

În noul film “Jumanji: Aventură în junglă”, jocul se schimbă, întrucât patru prieteni extrem de diferiţi sunt de data aceasta absorbiţi în lumea jocului Jumanji. Atunci când descoperă pe o veche consolă video un joc pe care nu-l mai încercaseră, cei patru se hotărăsc să joace şi sunt imediat absorbiţi în decorul de junglă al acestuia şi în avatarurile pe care şi le alege fiecare. Din distribuție fac parte Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart şi Karen Gillan.

Pe poziția a doua în box office-ul nord-american de weekend s-a situat producția Fox “The Post: Secretele Pentagonului/ The Post”, de Steven Spielberg, cu Meryl Streep și Tom Hanks în rolurile principale, care a avut încasări de 22,2 milioane de dolari.

Filmul prezintă culisele publicării, în 1971, în The Washington Post a “Pentagon Papers” (documentele Pentagonului, n.r.), care prezentau minciuni privind implicarea SUA în războiul din Vietnam.

Premiera “Pasager în trenul terorii/ The Commuter”, un nou thriller produs de Lionsgate, regizat de Jaume Collet-Serra, cu Liam Neeson și Vera Farmiga în rolurile principale, s-a situat pe locul al treilea în box office, cu încasări de 16 milioane de dolari. Liam Neeson joacă rolul unui bărbat care circulă regulat cu un anumit tren și se trezește implicat într-o conspirație criminală.

Producţia Disney-Lucas “Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi”, care a avut încasări de 14,7 milioane de dolari de vineri până duminică, ocupă poziția a patra în box office-ul nord-american. Regizorul filmului, Rian Johnson, a declarat înainte de lansare că noul lungmetraj “Star Wars” se va concentra pe modul în care Rey (interpretată de Daisy Ridley) învață și înțelege conexiunea sa cu Forța.

Din distribuție fac parte actori precum Mark Hamill (Luke Skywalker), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe), Benicio del Toro (DJ), Andy Serkis (Snoke), Adam Driver (Kylo Ren). Carrie Fisher este prezentă în acest film, în rolul prinţesei Leia. Actrița a filmat toate scenele în care urma să apară înainte de moartea sa bruscă, din decembrie 2016, la vârsta de 60 de ani.

Pe locul al cincilea în box office-ul nord-american de weekend se află “Omul spectacol/ The Greatest Showman”, de Michael Gracey, povestea magicianului P.T. Barnum, interpretat pe marele ecran de Hugh Jackman, și comedia “Paddington 2”, regizată de Paul King, ambele cu încasări de 14,5 milioane de dolari.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele nord-americane este completat de “Insidious: Ultima cheie/ Insidious: The Last Key”, de Adam Robitel (14,2 milioane de dolari), “Proud Mary”, de Babak Najafi (12 milioane de dolari), “Pitch Perfect”, de Trish Sie (6,8 milioane de dolari), și “Darkest Hour. Ziua decisivă/ Darkest Hour”, de Joe Wright (5,2 milioane de dolari).

sursa: mediafax.ro