O vizită oficială a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole în provinciile Guangxi și Shaanxi (Republica Populară Chineză), în perioada 9 – 20 septembrie 2017, la invitația oficialităților chineze au adus promisiuni interesante pentru dezvoltarea județului Dâmbovița, în special în ceea ce privește turismul montan.

Evenimentul „China – ASEAN Expo” este una dintre cele mai importante expoziții internaționale, organizată în vederea optimizării cooperării bilaterale în varii domenii de interes ale pieței serviciilor, investițiilor și dezvoltării relațiilor economice.
Au fost abordate în acest sens subiecte din domeniile cultural, științific, educațional, turistic și, nu în ultimul rând, cel economic, delegația dâmbovițeană obținând promisiunea, pentru următoarea ediție a evenimentului „China – ASEAN Expo”, a două standuri de prezentare gratuite pentru agenții economici din județul Dâmbovița.

Referitor la întărirea relațiilor bilaterale de cooperare, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au fost primiți și au purtat discuții și cu oficialitățile din Guilin, oraș din provincia Guangxi, dar și cu oficialitățile din Shaanxi – interesate de posibilitatea realizării, de către antreprenori chinezi, a unor investiții în zona montană a județului Dâmbovița.

”Acestea vizează infrastructura rutieră și industria de servicii, zona de interes fiind Moroeni – Padina – Peștera. În acest sens, autoritățile din Shaanxi și-au exprimat dorința de a efectua o vizită de lucru în județul Dâmbovița, în viitorul apropiat. La nivel educațional, se urmărește încheierea unor parteneriate privind schimburile de experiență între Universitatea Valahia Târgoviște și universități din Guilin”, se arată într-un comunicat de presă emis de CJ Dâmbovița.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, este încrezător de faptul că dezvoltarea relațiilor dintre cele două regiuni poate fi consolidată, în viitor, în domeniile mai-sus amintite.