Ediţia a doua a evenimentului DIFFERENT CITY – SMART CITY. Dezbatere Naţională 2017-2020 va avea loc pe data de  24 Octombrie 2017 la Bucureşti,  Hotel Ramada Plaza, Sala Terra

Revenim cu încă o ediție a acestui  eveniment pentru a dezbate care este stadiul de dezvoltare inteligentă a orașelor, care sunt proiectele viitoare ale acestora, ce nevoi există, dar și ce soluții ofera companiile private.

În România există 103 municipii și 300 de orașe cu potențial de smart city

Sunt orașele și infrastructurile acestora pregătite?

Discutăm din nou, mai aplicat, despre cum un oraș poate deveni mai inteligent, cum un oraș poate pune această forță tehnologică în slujba dezvoltării economiei, servirii cetățenilor, satisfacției ridicate a turiștilor și în general a unei vieți mai bune, pentru că sunt soluții care nu costă mult și aduc beneficii foarte mari.

Dezbaterea publică este necesară pentru a aduce tehnologii de vârf care să lucreze pentru cetățeni și să evite alegerile greșite din necunoaștere sau lipsă de informație relevantă

Smart City, inițial a început cu un concept premergător de “smart-grow”, menționat de multe ori in contextul  dezvoltării accelerate ale orașelor cum ar fi creșterea populației care a atras o creștere a consumului de energie, trafic, poluare, deșeuri, cat și infrastructură modernă. Fiind numeroase, este clar ca acestea sunt din ce in ce mai greu de gestionat intr-un mod eficient. Implementarea Smart City pentru administrație va fi urmată sau poate se suprapune cu cea de Smart Home și IoT Business pentru  consumatori și firme. Aceste acțiuni vor genera rețele vaste de senzori și dispozitive conectate prin diferite tehnologii radio, implicând probleme de interoperabilitate și congestie radio.

Pentru mai multe detalii click aici