Grupul Sphera, operatorul lanţurilor de restaurante Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, a înregistrat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri de 401 milioane lei, în creştere cu 33,6% faţă de perioada similară a anului trecut, arată un comunicat al companiei remis bursei.
EBITDA a atins nivelul de 54 milioane lei, în creștere cu 11,4%, în timp ce profitul operațional a atins nivelul de 44,1 milioane lei, în creștere cu 6,7%.

Profitul net al grupului a atins 41 milioane lei în primele nouă luni, în creștere cu 17,5%, pe fondul unor cheltuieli mai mic cu impozitul pe profit ca urmare a trecerii la sistemul de impozitare forfetară.

Contribuția principală la dinamica vânzărilor a fost dată de creșterea vânzărilor KFC cu 21,7%, la 365 milioane lei, datorată atât performanței puternice a restaurantelor din România (+19%) si Republica Moldova (+14%), cat și a deschiderii a două restaurante în Italia în prima jumatate a acestui an.

Vânzările din România ale reastaturantelor au înregistrat, în termeni comparabili, o creștere anuală de 13% în perioada ianuarie-septembrie, pe fondul unei performanțe superioare a restaurantelor tip Drive-Thru și a celor foodcourt (din cadrul centrelor comerciale), dar și al unei performanțe superioare a restaurantelor din afara Bucureștiului.

În ceea ce priveşte brandul Pizza Hut, în perioada ianuarie-septembrie, reţeaua a raportat vânzări totale de 81 milioane lei, în creștere cu 16,2% față de perioada similară a anului trecut, fiind sprijinite în principal de creșterea vânzărilor pe canalul de delivery. Pe regiuni, Sphera a înregistrat vânzări totale de 387 milioane lei în România, de 8,2 milioane lei în Italia şi de 6,1 milioane lei în Republica Moldova.

Acționarii companiei sunt Lunic Franchising and Consulting Ltd. (22,34%), Tatika Investments Ltd. (27,33%), M.B.L. Computers SRL (23%), Wellkept Group SA (16,34%) si Anasa Properties SRL (10,99%).

sursa: mediafax.ro