Proiectul privind luminatul stradal cu LED-uri a fost implentat deja pe mai multe străzi din Buzău, iar rezultatele sunt încurajatoare, cu atât mai mult cu cât prin folosirea lămpilor cu LED primăria va face importante economii, a anunţat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Potrivit sursei citate, proiectul a fost implementat în zona Primăverii şi pe străzile adiacente.

“Rezultatele sunt peste aşteptări. În condiţiile creşterii preţului curentului electric, factura la curentul electric se reduce substanţial“, a declarat edilul.

Potrivit acestuia, prin darea în funcţiune a lămpilor cu LED, municipiul Buzău va avea şi un aspect mai plăcut. “Avem în vedere iluminatul stradal cu LED-uri, în lucru sunt mai multe proiecte, inclusiv pe fonduri europene. Vom introduce un iluminat modern şi ieftin pentru a reduce costurile într-un moment în care costurile iluminatului public ar putea creşte semnificativ, iar oraşul va avea un aspect mai plăcut’, a mai declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Primarul Buzăului a mai spus că municipalitatea are în vedere şi alte proiecte de importanţă naţională, cum ar fi refacerea Domului din Cimitirul Eroilor, reproiectarea şi refacerea Casei de oaspeţi şi grajdurilor de la Conacul Marghiloman, aparţinând fostului prim-ministru conservator Alexandru Marghiloman.