Președintele Consiliului Național al IMM, Florin Jianu, a prezentat marți un studiu din care reiese că tinerii preferă să se lanseze în afaceri, dar mulți nu au pregătirea necesară, astfel că se conturează necesitatea de a introduce antreprenoriatul ca disciplină în învățământul preuniversitar, informează Mediafax.

Model: Grigore Moisil a înființat liceele de informatică

„Să ne amintim modelul matematicianului Grigore Moisil, care a înființat liceele de informatică. Dacă azi România are un sector IT performant la nivel mondial este pentru că are, încă din anii 70, aceste licee de informatică. La fel ar putea fi și în mediul de afaceri, dacă am avea licee de antreprenoriat”, a declarat Florin Jianu, în deschiderea celei de-a a zecea ediții a conferințelor dedicate IMM-urilor, organizată de MEDIAFAX.

Florin Jianu propune ca România să-și stabilescă un traseu strategic care să pună în centru antreprenoriatul, ca o soluție de creștere economică pe termen mediu și lung.

Președintele Consiliului IMM a mai arătat și rezultatele unui sondaj realizat recent de confederația patronală, din care reiese că întreprinzătorii sunt afectați de lipsa stabilității și predictibilității în mediul de afaceri, ca și de concurența neloială și de accesul dificil la finanțare.

La conferința a participat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România, Paula Gabriela Pârvănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Mirela Iovu, vicepreședinte al CEC Bank, Alexandru Petrescu, director general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, Marius Ghenea, business angel, Radu Savopol, fondator al 5 ToGo, Aliz Kosza, business mentor, Iuliana Stan, business manager la Human Synergistics și Daniel Pană, tax director la KPMG.

Printre temele de discuție din cadrul conferinței se numără motivele lipsei unui plan de afaceri, problemele de mentalitate ale antreprenorilor, rezultatele educației antreprenoriale și efectele stresului asupra oamenilor de afaceri.