Implicațiile schimbărilor tehnologiei asupra fiscalității au fost discutate, marți, din mai multe perspective, în cadrul unei conferințe organizate de Deloitte România și Reff & Asociații.

„Schimbările datorate tehnologiei au implicații fiscale din mai multe perspective. În primul rând, investițiile în noi tehnologii sau integrarea lor în business influențează costurile operaționale, cele cu taxele fiind semnificative. În al doilea rând, conformarea cu obligațiile fiscale se simplifică prin automatizarea procedurilor, raportărilor și declarațiilor și, implicit, se reduc costurile administrative. Nu în ultimul rând, transformarea modelelor de business atrage inclusiv modificări ale cadrului legislativ fiscal care țin seama de noua realitate a economiei digitale”, a spus Dan Bădin, partener coordonator servicii fiscale și juridice al Deloitte România.

În cadrul evenimentului au fost prezentate trei aplicații dezvoltate de Deloitte România: D.TAX, care „se poziționează între contribuabil și administrația fiscală și este dedicată raportărilor privind TVA, independentă de sistemul contabil al utilizatorilor”, apoi Total Rewards – „o aplicație care ajută angajatorii să analizeze sistemul de remunerare, oferind un diagnostic privind recompensarea totală a angajaților” – și SCORE, „o aplicație prin intermediul căreia poate fi verificat gradul de conformare cu obligațiile legale în cazul operării proprietăților comerciale”.

Evenimentul a fost completat cu cinci ateliere interactive pe următoarele teme: implicațiile fiscale ale controalelor antifraudă, schimburile de informații între autoritățile fiscale din diferite state, aspectele practice de natură fiscală și juridică ale comerțului online, riscurile de răspundere civilă și penală a managementului, controalele fiscale.

sursa: mediafax.ro