Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București (BVB) a inițiat un proces intern de selecție pentru candidați la funcția de director general, ce va fi desfășurat în perioada următoare, potrivit unui comunicat emis joi de instituție, informează Mediafax.

Alin Barbu asigură conducerea Bursei de Valori Bucureşti, în contextul în care fostul director general, Ludwik Sobolewski, a decis să nu îşi mai exercite mandatul, după ce contractul a expirat pe 21 august. Barbu este director-conducător autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), exercită conducerea și are prerogative specifice activității de operator de piață / sistem a Societății din anul 2009.

La data de 21 august 2017 a expirat contractul de mandat al directorului general Ludwik Sobolewski, fapt care a creat o situație juridică neobișnuită. Decizia Consiliului Bursei nr.71/1 iulie 2013, ce a stat la baza aprobării ASF prin decizia 616/21 august 2013, nu a prevăzut un termen pentru numirea lui Sobolewski în calitatea de director general, iar decizia de aprobare a contractului de mandat a fost una separată, care nu a prevăzut încetarea calității de director general la încetarea contractului de mandat, se arată într-un alt comunicat al instituției.