Primăria Municipiului Bucureşti acordă stimulente pentru persoanele vârstnice, cu venituri mici, care au nevoie de ochelari
La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat astăzi proiectul de hotărâre “Lumina ochilor cea mai importantă. Ochelari la vârsta a treia”, după cum se aratăîntr-un comunicat de presă al PMB.

Proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi pentru şi 11 abţineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 3 consilieri PMP şi 7 consilieri USR, în timp ce 7 consilieri PNL şi 4 consilieri USR s-au abţinut.

Primarul General, Gabriela Firea:

“Dat fiind faptul că problemele de vedere creează un disconfort major persoanelor vârstnice, categorie în rândul căreia incidenţa afecţiunilor oftalmologice este foarte mare şi că în Bucureşti exista un număr foarte mare (peste 200.000) de pensionari cu pensii mici, propunem Consiliului General să aprobe un program prin care vor fi acordate stimulente pentru achiziţionarea de ochelari de vedere.

Programul va fi derulat de centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti şi se adresează persoanelor pensionate conform legii, care au împlinit vârsta legală de pensionare şi au pensia mai mică decât salariul minim pe economie (1.162 lei). Concret, se va deconta suma de maxim 250 de lei per beneficiar, acordaţi o singură dată”.