”Orașe Curate”, campania națională ECOTIC dedicată colectării aparaturii electrice și electronice uzate din mediul urban, a luat startul, simultan, în Iași și Vaslui, la începutul lunii octombrie. Campania va încuraja locuitorii să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la punctele de colectare locale.

Programul include, pe lângă latura informativ-educativă și o componentă practică, respectiv aceea de colectare separată a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, la punctele municipale de colectare administrate de Salubris SA sau prin preluare de la domiciliu a unor astfel de deșeuri voluminoase, la solicitarea cetățenilor. Concret, pe lângă colectarea de deșeuri, Salubris va distribui 10.000 de flyere (împreună cu factura pentru serviciile de salubritate), 1.500 de flyere prin cele 6 centre de cartier și 60.000 de flyere în format electronic.

În perioada campaniei, orice locuitor din Iași care va preda un deșeu de minim 10 kilograme cumulate, în intervalul orar 10:00 – 18:00, în zilele semnalate, la punctele de colectare amplasate pe: platoul Bărboi (luni), esplanada Oancea (marți), strada Nicolae Iorga, nr. 15 (miercuri), Piața Păcurari (joi) și Piața Sudului (vineri), va primi un premiu instant (câte o umbrelă, în limita stocului). Un alt punct de colectare din cadrul campaniei este Centrul Municipal de Colectare Iași (stradela Grădinari, nr. 26) deschis de luni până sâmbătă inclusiv, în intervalul orar 8.00 – 20.00. Premiul se acordă o singură dată aceleiași persoane, indiferent de numărul de predări.

Campania vizează mai multe orașe din țară, precum Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamț, Galați, Bragadiru, Motru, Rădăuți, Timișoara, Ploiești și Cluj-Napoca, Iași și Vaslui.