Aflat la a doua editie, Made in Romania este un proiect unic care isi propune sa identifice si sa promoveze companiile inovatoare romanesti. Proiectul se va desfasura similar primei editii si va fi organizat in trei etape: nominalizari, stabilirea unei liste scurte si selectia celor 15 companii finaliste. Incepand cu data de 15 ianuarie, publicul este invitat sa faca nominalizari in proiect, utilizand formularul disponibil pe website-ul www.bvbleague.ro. BVB preconizeaza ca perioada de nominalizare sa se incheie la 31 ianuarie, la orele 23:59, insa nu exclude posibilitatea de a prelungi acest termen.

Dupa terminarea etapei de nominalizare, BVB impreuna cu membrii Comitetului de Nominalizare vor selecta 50 de companii care vor merge mai departe in ultima etapa. Cele 15 companii finaliste vor fi anuntate oficial in cadrul Galei Made in Romania, care va avea loc in luna aprilie. 14 companii vor fi selectate de un Juriu special format din experti din piata, printre care se numara si investitori de top, business angels, antreprenori si profesionisti in afaceri. Cea de-a 15-a companie va fi aleasa prin votul publicului, care va avea loc in luna martie, pe website-ul proiectului.

„In prima editie a proiectului am descoperit 166 de companii extraordinare, cu perspective excelente de crestere. In acest an vrem sa descoperim si mai multe companii. Made in Romania ramane varful de lance al initiativelor BVB adresate antreprenorilor si asteptam cu nerabdare ca tot mai multe companii sa anunte intentia de listare, datorita participarii la acest proiect,” a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

In urma editiei din 2017, compania finalista Electrogrup a anuntat a finalul anului ca intentioneaza sa se listeze in 2018 la Bursa de Valori Bucuresti. Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori Bucuresti in februarie 2017 pentru a identifica si promova companiile de top din Romania. Scopul proiectului Made in Romania este identificarea viitoarelor motoare ale economiei romanesti si sprijinirea acestora timp de un an pentru a le ajuta sa-si aduca afacerile la nivelul urmator, imbunatatind transparenta, vizibilitatea, reputatia si, cel mai important, obtinerea accesului la capitalul necesar dezvoltarii si cresterii ulterioare.

Participarea la acest proiect este gratuita si voluntara. Companiile care au fost desemnate de catre terti vor fi informate cu privire la desemnarea lor si li se va cere sa isi dea acordul pentru a fi luate in considerare in cadrul proiectului. Mai multe informatii despre proiect, desfasurare, precum si formularul de nominalizare sunt disponibile pe website-ul www.bvbleague.ro.