Antrenamentele realizate folosind aparate de fitness cardio sunt ideale pentru pierderea in greutate, imbunatatirea starii de sanatate si eliminarea stresului, se arata intr-un comunicat al Sport Mag. Cu ajutorul antrenamentelor iti poti mari eficient ritmul cardiac pana la nivelul dorit si il poti mentine pentru un minimum de 20-60 minute consecutive. Procedand astfel, vei permite oxigenului sa circule liber in intreg organismul si iti vei imbunatati rezistenta la efort.

Exista multiple metode in care corpul uman poate realiza eficient un antrenament de aerobic, de fitness sau de forta, folosind o varietate mare de aparate de fitness cardio. Folosirea acestor aparate ajuta la ameliorarea starilor depresive, avand un efect tonic atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Mai mult, promoveaza un stil de viata sanatos si disciplinat, iti modeleaza corpul pentru o imagine de invidiat si iti creste stima de sine. Datorita adrenalinei care se creeaza in urma oricarui antrenament vei avea mai mult curaj, vei fi mult mai fericit si iti vei dori din ce in ce mai mult sa faci sport.

Benzile de alergat

Benzile de alergat sunt concepute pentru a-i permite utilizatorului sa alerge la diverse trepte de intensitate, din confortului propriei locuinte. Este dovedit faptul ca, pe termen lung, exercitiile pe benzile de alergat te ajuta sa arzi mai multe calorii in comparatie cu alte aparate de fitness cardio din categorii similare. Motivul este versatilitatea antrenamentelor pe care benzile de alergat o ofera: exercitii variate de mers, de alergat si modificarea inclinatiei benzii.

Benzile de alergat ofera de asemenea optiuni de viteze constante care le permit utilizatorilor sa efectueze antrenamente ideale pentru mentinerea frecventei batailor inimii la un nivel ridicat. Antrenamentele pe aceste aparate de tip cardio sunt o modalitate foarte buna pentru eliminarea stresului, reducerea anxietatii si diminuarea simptomelor asociate cu depresia, toate imbunatatind in acelasi timp rezistenta cardiovasculara si anduranta.

Stepperele

Stepperele sunt aparatele de fitness cardio care simuleaza miscarea de urcare pe scari combinata cu pedalatul pe o bicicleta. Aceste aparate ofera un antrenament mai solicitant in comparatie cu antrenamentele pe banda de alergat. Poti modifica dificultatea pedalatului pe stepper in functie de cat de mult efort suporta corpul tau si cat de mult vrei sa iti conturezi muschii. Stepperele sunt eficiente atat pentru conturarea muschilor picioarelor si ai feselor cat si pentru imbunatatirea tonusului.

Exercitiile pe steppere implica arderea unei cantitati mari de calorii, mai ales atunci cand este dotat cu un maner cu banda elastica, ideal pentru lucrarea muschilor bratelor si a umerilor. Stepperul, in schimb, nu este un aparat de fitness indicat pentru cei care sufera de dureri de spate, deoarece acestea se pot accentua in urma antrenamentului.

Bicicletele fitness

Bicicletele fitness reprezinta o alta modalitate excelenta pentru a-ti lucra muschii din partea inferioara a corpului si de a-ti mari rezistenta la efort. Bicicletele fitness sunt destul de populare printre amatorii de de fitness si sport iar multi dintre ei le folosesc la inceputul rutinelor de antrenament.

Multe biciclete fitness iti permit sa iti masori pulsul, caloriile arse si distanta parcursa in timp ce pedalezi cu ajutorul manerelor si al calculatorului cu care vin dotate. Bicicletele fitness sunt ideale pentru arderea caloriilor, slabit si pentru cresterea rezistentei la efort.

Aparatele de vaslit

Antrenamentele pe aparatele de fitness cardio pot fi facute foarte eficient si pe aparatele de vaslit. Aceste aparate sunt concepute pentru antrenarea intregului tau corp cu scopul de a-ti dezvolta musculatura si de a-ti mari rezistenta la efort. Pentru a te bucura de un antrenament eficient dedicat categoriilor majore de muschi este foarte important sa folosesti un aparat de fitness potrivit atat pentru marimea ta cat si pentru nivelul de efort pe care il suporti.

Bicicletele eliptice

Bicicletele eliptice sunt ideale pentru exercitii de tip cardio pentru intregul tau corp, avand un impact foarte mic asupra incheieturilor si a ligamentelor. Bicicleta eliptica poate fi considerata o combinatie dintre un stepper si o banda de alergat, conceputa atat pentru partea inferioara a corpului cat si pentru cea superioara.