Banca Comercială Română lansează oficial eGo, primul serviciul de car sharing 100% electric din București, oferit de o bancă, accesibil printr-o aplicație dedicată, care permite localizarea și rezervarea autoturismelor, în timp ce cheia mașinii este înlocuită de cardul bancar contactless BCR.

Pentru a putea beneficia de serviciul BCR eGo, utilizatorii din București trebuie să dispună de un cont BCR, să dețină un card de debit sau credit contactless BCR și să instaleze aplicația BCR eGo, disponibilă atât utilizatorilor de Android, cât și de iOS.

„BCR eGO va fi lansat inițial prin intermediul unei flote de 20 de autoturisme BMW i3, numărul vehiculelor urmând să fie dimensionat ulterior în funcție de cererea clienților. Serviciul este conceput atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru companiile care doresc să ofere salariaților un serviciu modern de mobilitate urbană” a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing.

În aplicația BCR eGO, utilizatorii vor putea localiza și rezerva mașina cea mai apropiată de locul în care se află. De asemenea, vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric și, mai ales, unde pot găsi stațiile de încărcare.

Utilizatorii pot ridica și lăsa mașinile în orice punct al Bucureștiului, dar există totuși recomandarea de a fi parcate într-o zona predefinită (zona centrală și de nord a Bucureștiului). Clienții care vor lăsa mașinile conectate la una dintre stațiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri suplimentare. Planurile tarifare pentru utilizarea serviciului BCR eGO pot fi consultate prin aplicație; acestea vor varia in functie de alegerea unor pachete predefinite (retail, corporate). Tariful de baza pentru clienții retail BCR va fi 10 lei pornirea (cost fix per cursa) plus 0,4 lei/minut tva inclus, putând fi cumparate segmente de cate jumătate de oră.

sursa: mediafax.ro